Topvrouw smeekt regering voor grote investering: "Anders moeten ouderen straks thuis verkommeren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Volgens Margot Cloet, topvrouw bij Zorgnet-Icuro, het grootste netwerk van zorgorganisaties in Vlaanderen, is er een grote investering in de woonzorgcentra nodig.

Cloet sprak in het Canvas-programma 'Terzake' over een relanceplan waarbij de komende tien jaar een bedrag van anderhalf miljard euro geïnvesteerd moet worden.

"Wat de coronacrisis duidelijk heeft gemaakt, is dat we onvoldoende personeel hebben om die crisis in zijn geheel aan te kunnen. Wij vragen aan de Vlaamse overheid om de komende jaren 500 miljoen euro vrij te maken."

"Op langere termijn zal er nood zijn aan anderhalf miljard, zeker als je weet dat binnen dit en 15 jaar er 100.000 85-plussers bijkomen. Dat zal extra handen en extra zorgen vragen."

"We willen de ouderen op het einde van hun leven een kwaliteitsvol bestaan laten leiden. Want het alternatief is niet investeren, en dan laten we mensen thuis bij wijze van spreken verkommeren. Of ze moeten naar een ziekenhuis. Maar dat is echt niet de keuze die we willen maken. We willen dat er plekken zijn waar mensen de laatste jaren van hun leven kunnen doorbrengen, met een zo goed mogelijke omkadering", aldus Cloet.