Burgemeester verplicht zelf mondmasker voor alle bezoekers op grote markten

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Sinds 1 juli mogen markten opnieuw volledig opstarten, zonder beperking van het aantal kramen. Mondmaskers zijn voor klanten niet verplicht, maar in Leuven heeft burgemeester Mohamed Ridouani zelf beslist om mondmaskers te verplichten op de twee grootste markten.

De stad Leuven zal er als organisator van de markten voor zorgen dat een marktbezoek veilig verloopt. “We nemen de maatregelen die nodig zijn, zoals eenrichtingsverkeer zodat bezoekers onderling voldoende afstand kunnen houden, verplichte mondmaskers voor marktkramers, alcoholgel aan de in- en uitgangen en het monitoren van het aantal bezoekers”, zegt Ridouani.

“Voor de meeste markten is dat voldoende om het veilig te houden. Voor de twee grote markten heb ik een burgemeesterbesluit genomen als extra maatregel. Daar verplichten we mondmaskers voor marktbezoekers. Wanneer het druk is op deze markten kunnen bezoekers immers moeilijker afstand houden. Met mondmaskers willen we de veiligheid bijkomend garanderen.”

Stewards en gemeenschapswachten zullen vrijdag aan de ingangen van de markt bezoekers wijzen op de mondmaskerplicht. Er zijn mondmaskers ter beschikking voor wie er geen bij heeft. Ook de politie zal aanwezig zijn en toezien op de naleving van de verplichting.