Woordvoerster van Brussels Airlines waarschuwt: “Dan mag je het vliegtuig niet in”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In vergelijking met vorig jaar is er minder volk op luchthaven. “Zo kunnen we de verschillende coronamaatregelen makkelijker hanteren”, bedenkt Nathalie Pirard zich bij Radio 1. Ze is woordvoerster bij Brussels Airlines.

“Eén van die maatregelen is dat we de temperatuur van iedereen nemen die het gebouw binnenkomt. Dat neemt geen extra tijd in beslag.”

Maar je kan ook positief zijn en geen koorts krijgen. “Je moet drie keer passeren. Als je twee keer boven de 38 graden hebt, moet je naar onze arts ter plaatse. Die gaat dan een paar vragen stellen en als je een groot risico bent, mag je niet vliegen. Nee, dat zijn er niet veel. De meeste passagiers nemen hun verantwoordelijkheid.”

Terugkerende passagiers
“Je moet ook een mondmasker dragen in het gebouw, ook aan boord in het vliegtuig. Het is ook belangrijk dat je voldoende afstand gaat houden en je handen ontsmet. We hebben extra personeel om mensen te doen herinneren aan de maatregelen.”

Maar wat met terugkerende passagiers uit landen waar nieuwe broeihaarden zijn? “Die moeten een document invullen en moeten dat afgeven. Ze krijgen ook een soort flyer met advies om naar de dokter te gaan om zich te laten testen en in quarantaine te gaan. Ook bij die passagiers wordt de temperatuur gemeten.”