Maggie De Block heeft goed nieuws voor de zorgsector: “Dit is een historisch akkoord”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De gaat extra investeren in de zorgsector. Het gaat om zo'n 500 miljoen euro in twee jaar tijd. Dat is vastgelegd in het ontwerp van een nieuw sociaal akkoord, dat is besproken met vakbonden en werkgevers. Het levert de meerderheid van het personeel een loonsverhoging van 6 procent op.

Er wordt ook nog werk gemaakt van een dertiende maand. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block meldt op haar Twitter dat het om een historisch akkoord gaat.

“De coronacrisis was een stevige stresstest voor de hele organisatie van de zorg. Hoewel het hele systeem goed stand heeft gehouden dankzij de inzet van iedereen op het terrein mogen we niet blind zijn voor de pijnpunten”, gaat De Block verder op haar website.

“De regering beslist vandaag om € 600 miljoen extra te investeren in de loon-en arbeidsvoorwaarden. In 2017 zijn we gestart met de opwaardering van de lonen in de zorgsector. Vandaag krijgt dit proces een ware boost en kunnen we waar nodig en na evaluatie het loonmodel verbeteren. Ik dank mijn collega’s en de sociale partners voor de constructieve dialoog van de voorbije maand.”