Veel vragen over sporten na de Veiligheidsraad: “Moeten sporters in één bubbel zitten?”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Er is na de Nationale Veiligheidsraad ontzettend veel onduidelijkheid over wat er nu met het sporten moet gebeuren in de maand augustus.

Minister Ben Weyts had zondag gezegd dat elke sport zonder publiek moest doorgaan. Maar na de Veiligheidsraad gaan veel mensen ervan uit dat er binnen 100 en buiten 200 supporters aanwezig mogen zijn. Terwijl er ook gezegd werd dat voor sporten bleef zoals het was.

Minister Maggie De Block schiep nog meer verwarring. “Sporten mogen doorgaan, maar het zal wel opnieuw zonder publiek zijn", vertelde de minister in ‘Het journaal’ op Eén. “En als het een contactsport is, dan moet dat met iemand uit uw bubbel. Als u een hobby hebt, zoals een danscursus, dan moet dat met iemand uit uw gezin of uit uw bubbel."

Vlaams minister van Sport Ben Weyts belooft dat er zo snel mogelijk uitsluitsel komt. Wellicht komen veel sporten met hun eigen afspraken. Zo schrapte Basketbal Vlaanderen alle wedstrijden en toernooien in augustus al. De Pro League van het voetbal gaf aan dat de competitie op 8 augustus start, zonder publiek.