Rector kan het niet meer aanzien: "Ik wist geen blijf met mijn kwaadheid"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Rik Van de Walle, de rector aan de Universiteit van Gent, heeft zich blauw geërgerd aan de communicatie van de regering tijdens de afgelopen dagen.

Zo stelde minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) dat hij reizen naar het buitenland afraadde, terwijl premier Sophie Wilmès (MR) zei dat het officieel niet afgeraden is.

Rik Van de Walle ergerde zich eraan: "Zelfs in de huidige omstandigheden niet in staat zijn om unisono te communiceren. Meer nog, het presteren om elkaar nu en op dit niveau flagrant tegen te spreken. Dit. Houd. Je. Niet. Voor. Mogelijk. Voor wie houdt men ons eigenlijk?" stelde hij op Twitter.

Maggie De Block

In De Morgen haalt hij uit naar minister Maggie De Block (Open Vld): "Ook haar optreden stoorde mij. Ze krijgt vragen over het contactonderzoek, maar komt niet veel verder dan de boodschap dat het wél werkt. Als je dagenlang hebt vernomen dat het spaak loopt, kan je niet alleen maar zeggen: 'Alles kan altijd beter.' Dat is niet voldoende."

Toen er na het Overlegcomité bleek dat er geen maatregelen genomen werden, was Van de Walle zeer boos: "Ik wist geen blijf met mijn kwaadheid."