Steven Van Gucht houdt zijn hart vast: "Dan gaat het weer ontploffen, dat is een zekerheid"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De corona-cijfers in België blijven niet verder dalen. Viroloog Steven Van Gucht noemt dat gegeven "een belangrijk signaal".

De jongste weken stabiliseren de cijfers inzake het coronavirus, met 80 à 90 nieuwe besmettingen per dag en circa 5 overlijdens per dag.

"Ik denk dat dit een belangrijk signaal is. We zien al een tijdje dat de daling toch maar heel traag verdergaat. We hebben in het verleden al eens even een korte stijging gehad, maar daarna is het toch weer beginnen dalen. Nu lijkt het er meer en meer op dat we in een plateaufase komen", zei Van Gucht in het Canvas-programma 'Terzake'.

"Op zich is dat op dit moment niet verontrustend want het gaat om een laag aantal besmettingen, maar het is wél een signaal. Het hangt er vanaf wat er de komende dagen en weken zal gebeuren. Als dit nu een bodem is en de cijfers weer stilletjesaan omhoog kruipen, dan is dat zeker verontrustend. Ik denk dat het nog iets te vroeg is om daar heel ongerust over te zijn, maar het is wel een signaal dat zegt: dit virus circuleert nog in ons land en we moeten hier zeer voorzichtig mee blijven omgaan. Zodra we iets te veel loslaten, gaat het weer ontploffen, dat is een zekerheid."