Politiek expert geeft ongezouten mening: "Zou me niet verbazen als die minister ontslag moet nemen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zit in de hoek waar de klappen vallen. Volgens velen schoot hij tekort tijdens de coronacrisis. 'Er is één rode draad: Beke komt overal  te laat', titelden de kranten.

"Hij kan dat beeld niet meer kwijtgeraken, vrees ik. Ik denk dat hij daarmee moet leven en het zou mij niet verbazen als dat zou leiden tot een wijziging van de regering, dus tot zijn ontslag", zegt journalist Rik Van Cauwelaert.

Vlaams minister-president Jan Jambon van N-VA zei zondag op VTM nog dat hij achter minister Beke staat. Maar Van Cauwelaert denkt dat de situatie op een gegeven moment onhoudbaar kan worden.

Maggie De Block

"Ik vrees dat de druk die op Beke ligt, zal blijven aanhouden. Als één van de mensen van de meerderheid continu onder vuur ligt, kan je als ploeg niet meer werken. En dan is het goed dat de betrokkene beslist om er in het algemeen belang ermee te stoppen. Op een gegeven moment kan je niets goeds meer doen. Hij is niet alleen; Maggie De Block zit federaal in dezelfde positie."