Marc Van Ranst doet schokkende ontdekking over contact tracers: “Werken? Nee, dit zijn ze aan het doen”

door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Marc Van Ranst mocht gisteren zijn uitleg komen doen in het Vlaams Parlement. De bekendste viroloog van het land nam geen blad voor de mond.

Marc Van Ranst stuurde een opvallende tweet de wereld in. Er zouden opnieuw 130 nieuwe coronagevallen per dag zijn in ons land. “Dat zijn officiële cijfers van het Belgische gezondheidsinstituut Sciensano”, legt Van Ranst uit in Het Nieuwsblad.

“Zij communiceren enkel het weekgemiddelde, dat nu op ongeveer 90 gevallen per dag ligt. Maar in één dag komen er wel meer dan honderd gevallen bij, tot nu zelfs 130.”

“De cijfers stijgen dag na dag, maar slechts een klein beetje in het weekgemiddelde. Dat is ­natuurlijk het principe van een gemiddelde: er zit gewoon een vertraging op de stijging.”

Contact tracers
Marc Van Ranst heeft ook een schokkende ontdekking gedaan over de contact tracers. Die moeten nagaan met wie een besmet persoon allemaal in contact is gekomen en die contactpersonen op de hoogte brengen.

Maar Van Ranst zegt dat er bij die contact tracers niet hard gewerkt wordt, en dan drukken we het nog voorzichtig uit. “Die contact tracers zitten niets te doen”, zegt hij. “Ze kijken wat Netflix of lezen een boek."