Kan PS aansluiten bij de formatiegesprekken? Alexander De Croo heeft een duidelijke mening

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
PS-voorzitter Paul Magnette liet de afgelopen dagen verstaan dat hij met N-VA wil praten. Hiermee komt de vraag op tafel of PS kan aansluiten bij de gesprekken die zes partijen momenteel voeren om een nieuwe federale regering op de been te brengen.

Partijvoorzitter Joachim Coens (CD&V), Egbert Lachaert (Open Vld) en Georges-Louis Bouchez (MR) leiden de formatiegesprekken om samen met Sp.a, CDH en N-VA een federale regering te vormen.

"Zes partijen hebben tot nu toe samengewerkt aan een gemeenschappelijke nota en daar zit eten en drinken in voor iedereen", zegt Alexander De Croo (Open Vld) daarover in gesprek met Radio1.

"De PS is nooit uitgesloten daarvan, als zij aan tafel willen komen met de zes partijen die tot dusver samen hebben gesproken, dan is daar geen verzet tegen. Maar we gaan niet van nul herbeginnen en de oefening opnieuw starten. Er is een basisnota en daar kan over gesproken worden."  

"Het is altijd duidelijk geweest dat, als Sp.a dat belangrijk vindt, er geen verzet is tegen de PS. Het is wel belangrijk dat we inhoudelijk niet vanaf nul beginnen."