Agent snoeihard voor 'lijkenpikkers': "Ze nam een selfie terwijl de slachtoffers afgevoerd werden op brancards"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
In een bericht dat bijna 5.000 keer gedeeld werd op Facebook, haalt een politieagent hard uit naar de kijklustigen die aanwezig waren bij het grote ongeval in Limburg, waarbij een bestuurder een aanval kreeg en met zijn pick-up aan hoge snelheid op een aantal wagens inreed.

"Bedankt dat u ongegeneerd tussen de wrakken doorliep met uw smartphones in de hand terwijl er nog mensen kermend van de pijn gekneld zaten in hun voertuig. Bedankt ook aan de vrouw die ongegeneerd filmde in een gekanteld voertuig op zoek naar beelden die nog net iets spectaculairder waren dan de rest", klinkt het cynisch in het bericht.

"Voor de juffrouw die al lachend een selfie aan het nemen was met op de achtergrond de slachtoffers die afgevoerd werden op brancards: sorry. Sorry dat ik uw fotomoment verstoorde, ik hoop dat de selfie toch gelukt is en dat u fier bent om deze met uw vrienden en de wereld te delen."

"Bedankt allemaal. Ik was bijna vergeten vanwaar het woordje 'lijkenpikkers' kwam. Dankzij jullie weet ik weer wat het betekent. Jullie moesten jullie allemaal diep schamen, maar dat is nu net het probleem: schaamtegevoel, dat hebben jullie niet", aldus de agent.