Zo ziet een bezoek aan Pairi Daiza eruit in coronatijd: "

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Pairi Daiza stelt alles in het werk om een bezoek aan het park zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen. "We hanteren strengere voorwaarden dan de overheid ons oplegt."

“We zijn open onder strengere maatregelen dan door de overheid wordt gevraagd. Wij beperken onze maximumcapaciteit tot één derde van de normale capaciteit", legt Mathieu Goedefroy uit aan Redactie24.

Mondmaskers en coronastewards

"Wij maken het mondmasker verplicht op heel veel plaatsen in het park. Dat gaat van de parking, in alle wachtrijen, alle overdekte zones,  enzovoort. De maskers zijn niet verplicht in openlucht op plaatsen waar mensen voldoende afstand kunnen houden.”

“Er is op tal van plaatsen alcoholgel beschikbaar in het park, we hebben coronastewards die checken of mensen de maatregelen naleven. We merken dat de mensen over het algemeen goed hun best doen."

Maximumbezetting

“We hebben nu 30% van het aantal bezoekers van vorig jaar, maar dat is iets wat we onszelf dus hebben opgelegd omdat we maximum zoveel mensen toelaten. Regelmatig komen we aan die maximumbezetting, toch op dagen dat het niet regent.

“Reserveren is nu niet meer verplicht, maar als je online je ticket koopt, heb je natuurlijk wel gegarandeerd een ticket. Als het park volzet is, kan het zijn dat mensen zonder ticket moeten terugkeren", waarschuwt Mathieu Goedefroy.

Noordpoolgebied

Een troef is het noordpoolgebied. "Wij hebben een noordpoolgebied waarin mensen drie prachtige ijsberen kunnen ontdekken en een gigantische tentoonstelling over de gevolgen van de opwarming van de aarde. Mensen kunnen daar ook de nacht doorbrengen om te slapen bij de ijsberen en walrussen.”