Antwerps gouverneur Cathy Berx sleutelt aan avondklok en heeft ook goed nieuws voor de horeca

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Antwerps gouverneur Cathy Berx heeft de maatregelen in de provincie aangepast. Ze liet dat woensdagmiddag weten tijdens een persconferentie.

Antwerps gouverneur Cathy Berckx was tevreden met de evolutie van de cijfers in de provincie. "Voor het eerst sinds lang is de R-waarde lager dan 1, meer precies 0,99", zei ze. "We zijn er nog niet, maar het is wel bemoedigend."

Berckx zei ook dat ze bewust niet spreekt van versoepelingen maar wel van aanpassingen. "De ingrijpende maatregelen hebben geleid tot een gedragswijziging. Het is dankzij de naleving van die maatregelen dat we het aantal besmettingen onder controle hebben gehouden."

De gouverneur kondigde ook een aantal nieuwe maatregelen aan. Zo wordt de avondklok afgeschaft. "Die wordt vervangen door een nachtklok", luidt het. "Het is verboden om niet-essentiële verplaatsingen te maken tussen 1.30 uur 's nachts en 5 uur in de ochtend. Mensen die dus vroeg in de ochtend met hun hond willen gaan wandelen, kunnen dit ook doen."

De horeca in de provincie Antwerpen moest de de deuren sluiten om 23 uur. Ook dat verandert. Zo mogen ze nu open blijven tot 1 uur. 

Het blijft verplicht om een mondmasker te dragen in de openbare ruimtes zoals onder meer in de bibliotheek, markten en openbaar vervoer. Waar de kans op virusoverdracht klein is, hoeft geen mondmasker meer gedragen worden.