Verscheurde Ouders beslissen om leven van hun 13 maanden oude baby op oudejaarsavond stop te zetten: "Dit was de moeilijkste beslissing uit mijn leven"

bron: The Sun
door: Redactie
Afbeelding bron: The Sun
Jordan Philips vertelt in The Sun het hartverscheurende verhaal van zijn zoon, die op oudejaarsavond stierf. De 13 maanden oude baby overleed aan de gevolgen van de de Ziekte van Pelizaeus-Merzbacher. Dat is een hersenaandoening.

Philips vertelt hoe zijn wereld helemaal "verscheurd" werd nadat zijn zoon een fatale aanval van de Ziekte van Pelizaeus-Merzbacher had opgelopen. Koki werd prematuur geboren in november 2016. Hij kreeg zelfs tot 40 aanvallen per dag. In een periode van 24 uur kreeg de arme jongen 137 aanvallen. Op oudejaarsavond besloten Jordan en Kodi's moeder Sara Hiscox (26) de reanimatiepogingen stop te zetten. Het kind is dan overleden.

"Na een aanval zou hij normaal huilen, maar toen hij er toen uitkwam, zagen we dat zijn ogen er niet meer hetzelfde uitzagen. Daarop hebben we de verplegers gebeld. Kodi werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar de artsen hem nog probeerden te reanimeren. "Ze probeerden, maar hij ging enkel achteruit", vertelt de papa. "Het is de moeilijkste beslissing die ik ooit in mijn leven heb genomen." De kleine jongen stierf een dag nadat zijn broertje Kobi twee jaar was geworden.

Tags baby