UCI-baas heeft duidelijke eis over de komst van Lance Armstrong naar Ronde van Vlaanderen

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Lance Armstrong werd door organisator Wouter Vandenhaute uitgenodigd om dit jaar naar de Ronde Van Vlaanderen komen. Bij de internationale wielerunie UCI zien ze dat echter niet zitten.

"Ik vind het geen goed idee dat Lance Armstrong naar de Ronde van Vlaanderen komt", zegt UCI-baas David Lappartient in Het Laatste Nieuws. "Ik kan hem niet tegenhouden om op vrijdag voor een publiek te spreken, maar ik heb hem een brief gestuurd om zeker te zijn dat hij op zaterdag, tijdens het evenement voor wielertoeristen, en op zondag, tijdens de wedstrijd, niet opdaagt."

Ook Bjarne Riis en Michael Boogerd krijgen een veeg uit de pan. "Hun terugkeer in de sport is geen goeie zaak. Soms is er geen juridische grond voor een ban, maar spreekt de naam van een renner voor zich. Riis had tijdens zijn carrière ook al geen goede reputatie. Dat soort mensen wil ik niet in het wielrennen. Jan Ullrich? Hetzelfde, we moeten renners als hij niet fêteren. Alexandre Vinokourov? Dat is een ander geval: hij is veroordeeld en heeft zijn straf uitgezeten. Je kan niet steeds naar het verleden blijven wijzen. Voor mij is 2011 een kanteljaar: wie daarna nog betrapt is, heeft in het wielrennen niks meer verloren."