VTM

Mama Tine Vercruysen is ten einde raad en roept hulp in van minister Maggie De Block: “Mijn dochtertje van 14 maanden riskeert de volgende keer hersenschade”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Tine Vercruyssen maakt zich grote zorgen om haar 14 maanden oude dochtertje. De jonge moeder uit Beveren ziet hoe haar dochtertje Aurélie al drie weken lang te maken krijgt met epilepsieaanvallen.

Het is voorlopig niet duidelijk wat er met Aurélie aan de hand is. “Ze werd met een ziekenwagen afgevoerd en uitgebreid onderzocht in het UZ Antwerpen. Ik weet echter nog altijd niet wat er precies met haar aan de hand is”, doet mama Tine haar verhaal in Het Laatste Nieuws.

MRI-Scan
Daarvoor moet men een MRI-scan nemen, maar die wachtlijsten zijn bijzonder lang omdat er te weinig MRI-scans zijn in ons land. Intussen heeft haar dochtertje Aurélie al 15 aanvallen gehad en werd ze 9 keer afgevoerd naar de spoeddienst. "Aurélie riskeert hersenschade bij een volgende aanval. Bovendien krijgt ze zware medicatie voor epilepsie, maar de dokters weten niet eens zeker of ze die aandoening wel hééft. Het kunnen bijvoorbeeld ook vernauwde bloedvaten zijn in de hersenen."

De Block
Tine was ten einde raad en schreef een brief naar minister Maggie De Block (Open Vld). "Ik zal duidelijk zijn: neen, uw situatie is niet aanvaardbaar. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat de oorzaak van de aanvallen snel gevonden wordt", is het antwoord van De Block, die tegelijk benadrukt dat er voor dringende gevallen wel áltijd plaats gemaakt wordt. 

Goed nieuws
De moeder heeft nu wel goed nieuws gekregen. Na nogmaals aandringen mag haar dochtertje Aurélie vandaag onder een MRI-scan in een Antwerps ziekenhuis. Hopelijk wordt nu snel het één en het ander duidelijk voor haar dochtertje.