Lugubere details vrijgegeven over ouders die 12 kinderen vastketenden in huis

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Printscreen video VTM
Een Californisch koppel hield hun kinderen jarenlang vast in de meest verschrikkelijke omstandigheden. De politie geeft nu enkele nieuwe details vrij over de situatie.

De kinderen mochten slechts één keer per jaar onder de douche gaan en werden soms maanden aan een stuk vastgebonden aan kettingen. Ze kregen amper te eten en werden regelmatig geslagen en gewurgd. Terwijl de ouders aan het eten waren, moesten de kinderen gewoon toekijken. Zo weegt een van de meerderjarige kinderen amper 40 kilogram. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media.

Volgens de openbare aanklager zijn de mishandelingen al jaren aan de gang. Eerst werden ze met touwen vastgebonden, maar toen een van hen kon ontsnappen gebruikten de ouders kettingen met hangsloten. Ze werden zelfs niet losgemaakt om naar het toilet te gaan. Een van de kinderen kon ontsnappen en verwittigde de politie. Het meisje van 17 plande al twee jaar lang haar ontsnapping. Sinds de politie de 13 verwaarloosde kinderen aantrof, zit het koppel vast.

David (57) en Louise Turpin (49) worden nu officieel aangeklaagd voor ernstig kindermisbruik en folteringen, maar pleiten onschuldig. Als ze schuldig bevonden worden wacht hen een celstraf van 94 jaar.