Wantoestanden in ziekenhuis: Verwaarloosde patiënt (73) belt hulpdiensten uit wanhoop

door: STS
Ziekenhuis - infuus
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een bejaarde man klaagt de toestanden in een ziekenhuis aan. Hij werd genegeerd door het personeel en belde vanuit zijn ziekenhuisbed het noodnummer.

De 73-jarige Martin Wild, een Parkinson-patiënt, werd opgenomen in het ziekenhuis van Salford, in het Verenigd Koninkrijk. Hij had een ruggenmerginfectie opgelopen na een operatie. Zijn acht maanden durende verblijf in het ziekenhuis werd een hel.

De man kreeg geen pijnmedicatie omdat er te weinig personeel aanwezig was. De man moest zelfs urenlang in zijn eigen urine liggen nadat een volle fles op zijn lakens viel. Ook andere patiënten zouden tevergeefs om hulp geroepen hebben.

"Ik vroeg om pijnstillers. Ze zeiden dat ze niet gemachtigd waren om opiaten voor te schrijven. Ik vroeg om er een dokter bij te halen. Ze zeiden. 'Die hebben het druk, met honderd patiënten, u bent geen prioriteit'. Ik was aan het afzien, dus belde ik het noodnummer", vertelde de man aan de Daily Mail.

Op een gegeven ogenblik vertelde de man tegen zijn echtgenote: "Als ik moet sterven in dit ziekenhuis, laat het dan snel gebeuren."

Een dokter die de man onderzocht nadat hij naar een andere afdeling was verhuisd, beschreef hem als de meest verwaarloosde patiënt die hij gedurende zijn 38 jaar lange carrière gezien had.

De lijdensweg van de man toont hoe groot de crisis in de Britse gezondheidzorg momenteel is. Ook alarmerend: 40% van de patiënten die vorig jaar naar een spoedafdeling gingen moesten minstens vier uur wachten voor ze geholpen werden.