VTM

Politierechter deelt zwaarste straf ooit uit aan 'superrecidivist' die voortdurend dronken achter stuur zit en ook nog eens ongeval met vluchtmisdrijf veroorzaakt

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
'Superrecidivist' Benjamin D. (41), een garagehouder uit Sint-Niklaas, werd in vier weken tijd drie keer dronken achter het stuur betrapt. Eén keer zat z'n dochtertje op de achterbank.

Politierechter Peter D’Hondt moest een oordeel over hem vellen. Benjamin verscheen alvast niet op zijn proces uit schrik om de cel in te vliegen.

De politierechter voegde vier nieuwe veroordelingen toe aan het enorm lange strafblad van Benjamin. "In maart vorig jaar kreeg hij een levenslang rijverbod na zijn 39ste veroordeling, maar hij leverde zijn rijbewijs niet in", aldus het Openbaar Ministerie. "Tussen 15 juni en 9 juli 2017 pleegde hij weer drie zware feiten. Eerst reed hij met 1,7 promille alcohol in zijn bloed en met de wagen van een klant tegen enkele auto's en een boom.” 

“Twee weken later vluchtte hij weg voor een controle, terwijl hij op pad was met een niet-gekeurde BMW met garageplaten. Tijdens die dolle rit, waarbij hij bijna elke verkeersregel overtrad, zat zijn minderjarige dochter op de achterbank en had hij 2,2 promille in zijn bloed. Anderhalve week later pleegde hij vluchtmisdrijf na een ongeval met blikschade, ook met 2 promille in zijn bloed." 

Zwaarste straf ooit
Politierechter Peter D’Hondt toonde niets medelijden. Hij veroordeelde de man tot een celstraf van 7,5 jaar, gaf hem 50 jaar extra rijverbod en een gigantische boete van 60.400 euro. Het is de strengste straf die hij ooit uitgesproken heeft in zijn lange carrière.

De man is intussen spoorloos. De politie start eerstdaags met het opsporen van Benjamin.