VTM

'Niet iedereen bij VTM is blij met Bo Van Spilbeeck': "Ze durven niet"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Het viel op hoe massaal positief de reacties waren op de transformatie van Boudewijn in Bo Van Spilbeeck als vrouw. Ook op de werkvloer bij VTM was iedereen laaiend enthousiast.

Dit betekent evenwel niet dat iedereen op de werkvloer ook effectief zo enthousiast zijn. Sommigen zullen ongetwijfeld het moeilijker hebben. Dat zegt socioloog Joz Motmans.

"Dat het nu zo goed verlopen is, komt omdat Bo al jaren een bekend gezicht was en omdat de boodschap goed is voorbereid. Meteen ook het verhaal erbij van het gezin en VTM dat als één blok achter Bo blijft staan. Er zullen wellicht wel minder enthousiaste collega's zijn, maar die durven zich nu niet tegen de bazen keren", aldus Motmans in Het Laatste Nieuws.

"Het enthousiasme piekt en niemand wil of durft zich nu als spelbreker kenbaar maken", weet ook moraalfilosoof Patrick Loobuyck. "Het is eerder andersom: het regent felicitaties en dat wordt via de sociale media nog eens aangewakkerd. Zo'n bekend gezicht dat een taboe sloopt: mensen hebben dat graag."