VTM

Jani Kazaltzis: "Je bent een groot voorbeeld van hoe de wereld er zou moeten uitzien"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jani Kazaltzis heeft een open brief geschreven naar aanleiding van het nieuws rond Boudewijn Van Spilbeeck. Zij besloot om vrouw te worden en voortaan als Bo door het leven te gaan.

“Bo, Laat mij beginnen door te zeggen dat je er fantastisch uitziet! Je bent echt een knappe verschijning en een vrouw met stijl én klasse", aldus Jani. "Ik zou niets aan jou kunnen verbeteren of veranderen, maar ik zou het een eer vinden om eens met jou te gaan shoppen. Je beseft het nu zelf nog niet, maar je bent een groot voorbeeld van hoe de wereld er zou moeten uitzien."

“We hebben allemaal waarden en normen meegekregen en we krijgen deze ook opgedrongen door de maatschappij waardoor het moeilijk is om jezelf te zijn. Je moet stevig in je schoenen staan om te vechten voor jezelf en jij hebt dat gedaan! Ik bewonder jou mateloos en hoop je ooit te mogen ontmoeten. Zelf heb ik ook vrienden die worstelen met hun identiteit en net gisteren is een vriend van mij Vanessa geworden."

 “Er zijn veel individuen die zichzelf raar of anders vinden, of die denken dat ze niet in het plaatje passen omwille van hun geaardheid of seksuele voorkeur. Maar laat dit een signaal zijn dat het enige rare dat er bestaat, is jezelf niet mogen zijn. Niemand kan oordelen over jouw leven en jouw gevoelens, behalve jijzelf. Ik weet zeker dat er nu jongens en meisjes in dezelfde situatie zich enorm gesteund voelen en de moed zullen vinden om voor hun eigen geluk te kiezen. Ze zeggen vaak dat als je iets wil veranderen, je bij jezelf moet beginnen. Wel, jij hebt dat gedaan maar zonder dat je het wist, heb je net geschiedenis geschreven."