Banale ruzie op café in Kortrijk loopt helemaal uit de hand: Man uit Zwevegem in ziekenhuis na messteken, ook andere vrienden gewond

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een man van 26 uit Zwevegem ligt op intensieve zorgen nadat hij het slachtoffer werd van een steekpartij. De feiten speelden zich gisterochtend in de Kortrijkse uitgaansbuurt af. Twee van zijn vrienden liepen ook steekwonden op.

Het incident kwam er na een uit de hand gelopen discussie, opgestart door een groepje jongemannen. De drie vrienden besloten om niet te provoceren en de situatie te ontmijnen.

Dat leek ook te lukken, maar toen twee van hen even later buitengingen om te roken werden ze gevolgd door het groepje. Eén van hen trok een mes. De man van 26 kreeg liefst zeven messteken en liep een geperforeerde long op. De andere vrienden probeerden hem te beschermen, maar liepen daarbij zelf verwondingen op.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) tilt erg zwaar aan de feiten. "De daders zijn goed zichtbaar op beelden van bewakingscamera's in de buurt. Met wat geluk kan dit snel opgehelderd worden", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Tags