Andy Peelman uit 'De Buurtpolitie' waarschuwt: "Dit is niet altijd zonder gevaar"

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Andy Peelman is bekend van zijn rol in 'De Buurtpolitie' als Koen Baetens. Hij is er regelmatig te zien, samen met politiehond Barry. Maar net als Andy, is Barry ook in het échte leven een politiehond, en dus niet alleen voor de tv. En dat zorgt soms voor moeilijke situaties.

"Barry is een politiehond, hè. Té lief mag hij ook niet worden. Als ik op het voetbal sta, tussen de supporters van Anderlecht of Manchester United, en Barry gaat op zijn rug liggen om gestreeld te worden: dat ziet er redelijk belachelijk uit", aldus Andy. 

"Hij is getraind om aan te vallen, waardoor we bij de opnames van 'De Buurtpolitie' dus altijd voorzichtig moeten zijn. Barry kent het verschil niet tussen een échte inval in een gebouw en een gespeelde. Als hij een inbreker hoort achter een deur, wil hij maar één ding: hem opfretten."

En daarom moeten ze dus extra voorzichtig zijn bij 'De Buurtpolitie' wanneer ze inbraken naspelen. "Draaien we bij 'De Buurtpolitie' zo'n scène, zeg ik altijd tegen de acteur dat hij ervoor moet zorgen dat hij de deur niet opent voor ik het zeg - anders heeft Barry hem vast, hoor."