KMI waarschuwt opnieuw voor gevaar op de weg én sneeuw

bron: KMI
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De winterprik is nog niet voorbij en dat kan vanavond en vannacht weer voor gevaar zorgen op de wegen. Het KMI waarschuwt alvast.

Vanavond en vannacht verwachten we enkele winterse buien of zelfs een paar sneeuwbuien. Een donderslag blijft mogelijk, vooral dan aan zee. Tussendoor zijn er ook (brede) opklaringen. In vele streken gaat het vriezen met minima van -5 graden in de Hoge Venen tot 0 of -1 graad in Vlaanderen. Aan zee is het minder koud met minima rond +3 graden. Het is opletten voor ijsplekken. De westenwind waait in het binnenland matig en aan zee nog vrij krachtig. 

Maandag

Maandagochtend is er kans op lokale ijsplekken, met in Hoog-België ook nog enkele sneeuwbuitjes en lage wolken. Al snel wisselen brede opklaringen en enkele wolkenvelden elkaar af. Het blijft overwegend droog maar een (winterse) bui langsheen de Nederlandse en Duitse grens is niet helemaal uitgesloten. We krijgen maxima van -2 graden in de Hoge Venen tot 6 graden aan zee. Er waait een matige, aan zee soms een vrij krachtige wind uit west, krimpend op het einde van de dag naar westzuidwest. 

Tags weer