Gerard, helemaal verzwakt door een hersentumor, wordt voor erg veel geld opgelicht door zijn beste vriend

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gerard Stroobants (72) uit Antwerpen is voor liefst 650.000 euro opgelicht. Door zijn beste vriend dan nog.

Eind 2016 leerde Gerard Stroobants de Nederlander Bram Schrier kennen. "We konden het meteen goed met elkaar vinden. Bovendien was ik vaak erg eenzaam en ik voelde me verzwakt door mijn hersentumor", vertelt Gerard in Het Laatste Nieuws.

"Bram hield me erg vaak gezelschap. Als we uit eten gingen, trakteerde hij steevast. Hij stelde me voor aan al zijn vrienden, en hielp me waar nodig. Hij kon vooral met enorm veel passie over voetbal praten, en hij vertelde ons dat hij aan de kost kwam als spelersmakelaar. Ook won hij naar eigen zeggen bijna ­wekelijks met voetbalweddenschappen."

Na enige tijd kon Bram Gerard en een andere vriend overtuigen om ook eens te wedden. “Ik zette 26.000 euro in en maakte direct 10.000 euro winst. Mijn vertrouwen in Bram groeide zo almaar meer. Het was duidelijk dat hij wist waarover hij sprak.”

“Plots belde hij vanuit Bulgarije dat hij een fantastische jonge voetballer gevonden had, waar heel wat scouts op aasden. Hij had hem daarom gekocht, en moest snel het geld neertellen, anders zou hij zijn licentie kwijtspelen. Omdat hij niet meteen geld genoeg had, vroeg hij of ik hem kon helpen."

"Tegen beter weten in, deed ik wat hij van mij vroeg. Keer op keer, met bedragen die telkens opliepen tot 30.000 euro. Maar van de afbetalingsplannen die Bram voorstelde, kreeg ik hoogstens een peulschil te zien. Eind vorig jaar kwam eindelijk het besef. Ik had met een oplichter te maken.”

Tags