VTM

"Dit is de reden waarom nieuw programma van Karen Damen flopt"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: VIER
Het moest één van de kijkcijferkanonnen bij Vier worden. Dat is het helemaal niet. Met nog geen 200.000 kijkers kan je niet anders dan stellen dat 'Karen maakt een plaat' voorlopig flopt. Karen Damen had het zich wellicht zelf ook anders voorgesteld. Tom De Leur, tv-expert van Het Nieuwsblad, komt met verklaringen.

“Het draait hier niet om de persoon van Karen Damen, maar wel om het maken van een plaat. En dat laatste maakt de mensen eigenlijk niet veel uit", stelt De Leur. "De kijkers zijn vooral uit op de kleine kantjes en gebreken van Karen, maar die krijgen ze hier niet te zien. In deze rol blijkt Damen gewoon niet interessant genoeg.”

'Perfect' of 'Camping Karen en James' was wél een groot succes. Het staat in schril contrast met de huidige cijfers van 'Karen maakt een Plaat'. “Daarin zagen we een Karen die een gevoelige snaar raakte of dolle fratsen uithaalde met James Cooke. De Karen zoals de kijkers haar het liefst van al hebben. Ik vrees dus dat Vier dit concept een beetje overschat heeft. Er zomaar van uit gaan dat alles met Karen succes zal opleveren, is bij deze tegengesproken.”

 

Tags