"Als ik Bo Van Spilbeeck was, ik zou zo niet durven naar buiten komen"

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Naomi Cremers (30) doet een gooi naar het kroontje van Miss Glamour Belgium. Dat is een opmerkelijke primeur, want nooit eerder gooide een transgender zicj in de strijd voor die titel. "Dit is het jaar van de verandering. Ik wil hoe dan ook de weg 'vrijmaken' voor iedereen die hier ooit door moet", klinkt ze vastberaden.

Naomi is niet aan haar proefstuk toe. "Ik heb ook al deelgenomen aan Miss Limburg, in 2015. Maar dat werd geen succes. Het was toen nog not done - ik heb veel negatieve reacties gekregen. Maar 2018 is anders, geloof me. En de organisatoren van Misses Glamour Belgium geloven in mij", vertelt ze.

Volgens haar is er in die drie jaar tijd heel veel veranderd. "Kijk bijvoorbeeld eens naar die prachtige Miss Belgium die we nu gekregen hebben. Angeline Flor Pua is een heel mooie vrouw, met Filipijnse roots. België staat eindelijk open voor een miss die niet van Belgische origine is", klinkt het bij Naomi. 

"En kijk eens naar het buitenland. Op de cover van Playboy Nederland stond onlangs een transgender. De geesten rijpen, en dus waag ik mijn kans. We mogen tonen dat we er ook zijn. Er is absoluut geen reden om ons te schamen en dat wil ik eens duidelijk naar buiten brengen."

Bo Van Spilbeeck

Bovendien was er de coming out van VTM-reporter Bo Van Spilbeeck. Al is Naomi daar toch niet zo heel blij mee. "Goh, daar sta ik eigenlijk best kritisch tegenover", geeft de transgender toe. "Ik neem mijn hoed af voor haar beslissing. Maar zoals ze nu is, lijkt het me toch nog een beetje te veel op een man met een pruik. Ik zou persoonlijk niet op die manier naar buiten komen."

Tags