VTM

Vlaamse showbizzwereld in shock: Songwriter en muzikant Wim Claes is overleden

bron: Showbizzsite
door: Redactie
Afbeelding bron: Facebook
De Vlaamse showbizzwereld is in diepe rouw. De Belgische arrangeur, producer, componist, songwriter en muzikant Wim Claes is overleden. Dat meldt Showbizzsite op haar website. Claes werd 56. Hij werkte samen met zowat de volledige Belgische showbizz.

Zo schreef Claes onder meer songs voor Clousea, Sam Gooris en vele andere Vlaamse artiesten. Hij componeerde ook het Songfestival-nummer Like The Wind van Vanessa Chinitor in 1999. Hij werkte ook samen met Guido Veulemans en Katrien Gillis mee aan de monsterhit 'Lilali' van Kim Kay. Claes was ook bij tal van televisieprojecten betrokken, vooral dan talentenjachten zoals 'X-Factor' en 'Star Academy'.

De langste samenwerking had hij met Gene Thomas. De twee waren beste vrienden. Wim werkte in eerste instantie mee aan alle songs van X-Session. Later was hij ook zeer nauw betrokken bij de solocarrière van Gene Thomas en de nevenprojecten van de zanger. Ook voor Gene is het verlies immens.

Vrouw en twee kinderen

Claes werd geboren in Leuven, maar woonde in Haacht. Daar had hij zijn eigen opnamestudio 'Studio Close'. Zijn overlijden komt voor velen plots en onverwacht. De schok is dan ook groot in de Vlaamse showbizzwereld. Claes laat een vrouw en twee kinderen achter.

Tags wim claes