Miet Smet: "Mijn euthanasiepapieren liggen klaar"

bron: De Zondag
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Miet Smet heeft in een interview met De Zondag vertelt dat haar euthanasiepapieren al getekend zijn. Ze wil immers waardig kunnen sterven. Smet heeft haar man Wilfried Martens zien aftakelen en dat hakte er bij haar flink op in.

“Ik wil waardevol sterven, niet als een wrak. Als ik aftakel, wil ik euthanasie. Mijn papieren liggen klaar, ze zijn getekend", vertelt Smet in De Zondag. Momenteel is ze echter nog in blakende gezondheid. Smet heeft haar engagementen, haar vrienden en haar werk: dat houdt haar overeind. Ze mist haar man Wilfried Martens nog iedere dag.

"Mijn beste vriendin en mijn zus weten van de euthanasiepapieren, zij zijn mijn getuigen. Wilfried is thuis gestorven. Ik heb hem zien aftakelen. Ik kan er nog altijd moeilijk over praten. Ik wil waardevol sterven, niet als een wrak."

Werk

Ze zit echter nog lang niet stil. "Ik werk nog steeds graag. Je moet mijn agenda eens zien. Ik word vaak gevraagd om te spreken over vrouwenemancipatie en Europa. Ik lees ook thesissen voor het Wilfried Martens-fonds van de KU Leuven en ik ben actief in het Wilfried Museum-studiecentrum van de Europese Volkspartij.

Tags miet smet