VTM

Televisiemaker die al zeven jaar op pensioen is, gaat nu voor VTM reeks maken met Bart De Wever

door: PMN
Later dit jaar zijn er de gemeenteraadsverkiezingen. Voor VTM-Nieuws een ideale gelegenheid om een oude bekende van onder het stof te halen.


VTM-Nieuws zal voor die gemeenteraadsverkiezingen een beroep doen op de 72-jarige Paul Jambers. Er komt een nieuwe reeks over ‘Jambers in de politiek’. Hij deed dat eerder al in 2014 naar aanloop van de federale verkiezingen met reportages over Kris Peeters (CD&V), Bart De Wever (N-VA), Maggie De Block (Open Vld), Johan Vande Lanotte (sp.a), Gerolf Annemans (Vlaams Belang) en Wouter Van Besien (Groen).

De nieuwe reeks zal gaan over de strijd in Antwerpen. Blijft Bart De Wever er burgemeester of gaat iemand anders met de sjerp lopen? De VTM-nieuwsredactie hoopt op vier of vijf afleveringen. “De bedoeling is dat Paul uiteraard zittend burgemeester De Wever op de voet gaat volgen, samen met zijn uitdagers.” 

“Daarbij is natuurlijk vicepremier Kris Peeters, die speciaal naar Antwerpen verhuisde om zich kandidaat te kunnen stellen, een opvallend figuur. Jambers zal verder ook onder anderen Groen-kandidaat Wouter Van Besien, Open VLD-kandidaat Philippe De Backer en Vlaams Belang-boegbeeld Filip Dewinter volgen”, licht Kris Hoflack, algemeen directeur van VTM-Nieuws, toe in Het Laatste Nieuws.

"In zijn reeks geeft hij opnieuw een kijkje in het leven van de politieke boegbeelden. Daarvoor filmt hij vooral achter de schermen, op officiële gebeurtenissen, bij de politici thuis, op kantoor of in de auto”, besluit Hoflack.

Jambers benadrukt dat dit geen definitieve comeback is. "Om te beginnen ben ik nooit weggeweest, en ten tweede ben ik te oud voor comebacks. Verwacht van mij geen grote producties meer, maar dit soort programma's wil ik graag blijven maken. Als de situatie of de figuren echt de moeite waard zijn", zei hij eerder al.

Het is nog niet duidelijk wanneer VTM de reeks op antenne zal brengen. Dit kan net voor de gemeenteraadverkiezingen zijn of een beetje ervoor. Daarover zal pas later een beslissing genomen worden.