Op deze manier kan je fors besparen op je rekening van het waterverbruik

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) heeft het watergebruik bij de Vlaamse huishoudens onderzocht. Het is voor het eerst dat de VMM dit deed.

Per dag verbruikt de Vlaming gemiddeld 114 liter water per persoon. Het grootste deel (100 liter) is leidingwater, de rest is regen-, grond- of flessenwater. Douche, toilet en wasmachine zijn goed voor 61 liter per dag, iets meer dan de helft van het totaal, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De VMM geeft ook tips hoe je kan besparen. Een tip is om minder lang in de douche te staan. Gemiddeld staan we nu minimum tien minuten onder de douche en dat heeft een duidelijke impact op het waterverbruik. Met een spaarknop op je toilet - 37% heeft die niet - kun je tot 20 liter per persoon per dag besparen.

Eén op de drie huishoudens wacht ook niet altijd tot de wasmachine vol is. Je kan beter minder wassen en wachten tot de wasmachine helemaal vol is. Op die manier kan je ook heel wat uitsparen. Wie dus fors wil besparen op het waterverbruik, weet dus wat te doen.

Tags