Er is fantastisch nieuws voor wie goedkoop op reis wil gaan: Reisbureau’s leggen uit wat er aan de hand is

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Wie graag nog op reis wil en dat het liefst doet zonder daar veel geld aan uit te geven, is er goed nieuws. Het is de ideale moment om je reis te boeken.

Je kan enorme kortingen bij de reisbureau’s tijdens de paasvakantie. “In Frankrijk begint de paasvakantie een week later", legt Piet Demeyere van TUI uit in Het Laatste Nieuws. "Voor de Franse skigebieden is onze eerste week vakantie nog laagseizoen, omdat ze veel Franse klanten hebben. Daarom bieden wij in die eerste week grote kortingen aan op skivakanties, tot zelfs 59%."

En ook bij Neckermann zijn heel wat kortingen. "De eerste week van de paasvakantie is het voordeligst voor Belgische skiërs", beaamt Nathalie Meert. "In vergelijking met de krokusvakantie kan je dan tot 56% goedkoper skiën in Frankrijk en tot 40% uitsparen in Oostenrijk."

Wie liever naar de zon gaat, kan best de tweede week van de paasvakantie vertrekken. "Wat de vliegvakanties betreft, zien we het omgekeerde", verklaart Demeyere. "De Belg gaat liever de eerste week op vakantie, omdat hij dan nog een weekje thuis is voor hij weer aan het werk moet. Daarom is de eerste week populairder voor vliegvakanties, en de tweede week bijgevolg goedkoper."

Bij TUI kan je in de paasvakantie tot 52% korting krijgen als je naar de zon wil, je moet dan wel in de tweede week vertrekken. Ook bij Neckermann betaal je in de tweede week van de paasvakantie tot 125 euro minder dan wanneer je in de eerste week zou vertrekken. De periode tussen 29 maart tot 4 april, de start van de paasvakantie dus, is veruit het duurste. Door de hoge vraag, maar ook omdat Pasen in pakweg Spanje een belangrijke feestdag is.