Bestuurder met zwangere vrouw en twee kinderen aan boord veroorzaakt opzettelijk ongeval met bus van De Lijn

door: STS
De Lijn - bus
Afbeelding bron: Photonews

Een agressieve automobilist heeft een ongeval met een bus van De Lijn veroorzaakt. Zijn zwangere vrouw en twee kinderen zaten op dat moment in de wagen.

Het ongeval deed zich voor in Antwerpen, op de Plantin en Moretuslei. "De bestuurder van de auto, een 43-jarige man, was opzettelijk bruusk in de remmen gegaan vlak voor de bus omdat de chauffeur hem kort voordien de pas had afgesneden", laat de politie weten.

"De buschauffeur kon een aanrijding niet vermijden. De bestuurder van de auto en zijn passagiers, twee kinderen van 2 en 7 jaar en een zwangere vrouw, werden naar het ziekenhuis gebracht ter controle."

"Op de bus zaten een dertigtal passagiers. Twee van hen raakten lichtgewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht."

"De chauffeur legde een negatieve ademtest af. Hij is gekend omwille van agressieproblemen en was vrij onder voorwaarden. Hij werd gearresteerd en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij kreeg er voorwaarden opgelegd."