Man verdwijnt in het water na feestje, vader doet gruwelijk verhaal

door: BVDO
Ambulance - ziekenwagen
Afbeelding bron: Photonews

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een man in Antwerpen in de Schelde gevallen. Hij is nog steeds niet teruggevonden.

Het voorval gebeurde rond kwart voor vijf zaterdagochtend. De politie werd opgeroepen voor een man die zich vreemd gedroeg. Hij had al zijn kleren uitgetrokken en ging naakt op de grond liggen.

Op een bepaald moment viel hij in de Schelde. Getuigen staken nog een stok uit om hem te helpen, maar de man werd meegesleurd en ging kopje onder in het kolkende water. Ook een boei kon hem niet meer redden.

Er werd een zoekactie opgestart, maar die leverde geen resultaat op. Dienst Slachtofferhulp lichtte de familie van de 32-jarige man, die uit West-Vlaanderen afkomstig was, in. “De hulpdiensten zeiden al snel dat de situatie hopeloos was”, zegt de vader van het slachtoffer aan de VRT. “Hij kon niet meer gered worden. Er zal zelfs al veel geluk nodig zijn om zijn lichaam nog terug te vinden.”

Er wordt vermoed dat de man onder invloed van drugs was, maar dat wil de vader niet bevestigen. “Mijn stiefzoon ging er even geleden ook naar een feest en toen viel het hem op hoe openlijk er drugs gebruikt werd. Er werd amper ingegrepen. Hij vertelde toen ook al dat het er zeer gevaarlijk is in het donker. Zulke feestzalen zouden eigenlijk niet vlak aan het water mogen liggen.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24