Meisje (6) thuis verpletterd onder schoorsteenmantel: "Ze zal nooit meer dezelfde zijn"

door: STS
ambulance ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een jong meisje is zwaargewond geraakt toen een zware schoorsteenmantel loskwam van de muur en haar verpletterde.

De 6-jarige Alexa-Leigh uit Liverpool ontsnapte nipt aan de dood toen de schoorsteenmantel in de huurwoning van het gezin loskwam.

Maar haar verwondingen zijn vreselijk. Ze liep naast een gebroken oogkas en een gebroken pols ook een schedelbreuk op, en een bloeding in de hersenen. Het meisje werd in het ziekenhuis in een kunstmatig coma gebracht.

Het meisje overleefde het incident, maar is nu blind aan één oog en is gedeeltelijk doof. Bovendien kan ze niet meer lopen, en de dokters weten nog niet of ze dat ooit weer zal kunnen.

Verhuurder

De ouders van het kind zijn behalve verdrietig ook boos. Ze hadden een probleem met de schoorsteenmantel al gemeld aan de verhuurder, maar die had daar geen gevolg aan gegeven.

"We denken dat ze aan het dansen was, viel, en zich vastgreep aan de schoorsteenmantel. We hadden nooit gedacht dat zoiets kon gebeuren", citeert The Mirror de moeder van het slachtoffer.

"Ik ben zo kwaad en verdrietig dat mijn dochter nu beroofd is van haar normale leven. Het was een ongeluk, maar het had ook voorkomen kunnen worden."

Download nu de gratis app van Redactie24