Schokkende beelden! 94-jarige man rijdt kinderwagen aan op zebrapad en gaat gewoon verder

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews

In Wervik is vorige week donderdag een drama vermeden. Een kinderwagen werd er op het zebrapad aangereden door een automobilist.

De feiten dateren van vorige week donderdag, maar raakten dit weekend bekend omdat er beelden van het ongeval op sociale media verschenen.

Het is een schokkende video. Een koppel steekt over met hun kinderwagen waarin hun zoontje van amper zeven weken oud ligt op het zebrapad. Een wagen komt afgereden en mindert geen vaart.

De vader had nog de tijd om de kinderwagen weg te trekken, anders was het een stevig drama geworden. Toch raakt de wagen de buggy.

De auto vertraagt even, maar rijdt dan toch verder. De vader loopt achter de wagen aan en een honderdtal meter verder stopt de auto dan toch.

De automobilist is een man van 94 jaar oud. Hij legde een negatieve ademtest op. De man vertelde dat de ouders alles verzonnen hadden. De politie stelde geen pv op. De man mocht gewoon vertrekken. Zijn rijbewijs werd niet ingetrokken.

De ouders gingen na het ongeval op zoek naar camerabeelden uit de buurt en vonden die ook. Die postten ze op sociale media waar ze al honderdduizenden keren bekeken zijn. De politie zou nu toch verder onderzoek doen naar het ongeval.