2-jarige peuter moederziel alleen op straat gevonden: "Zonder jas of schoenen"

door: STS
Peuter - wenen - misbruik
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een peuter is moederziel alleen aangetroffen op straat, zonder jas en zonder schoenen. Hij was ontsnapt uit een kinderdagverblijf.

De 2-jarige jongen werd door een koerier aangetroffen op straat, in het Engelse Bristol. Hij was erin geslaagd om op zijn eentje te ontsnappen uit het kinderdagverblijf Hillsides Secret Garden.

"Ik liep op straat, dichtbij mijn huis", vertelde een buurtbewoner aan Bristol Live. "Aan de overkant zag ik een dame met een fluovest een jongetje oppakken. Toen ik naar mijn voordeur stapte, stak ze de straat over en vroeg ze of het jongetje mijn kind was."

"Ik zei van niet en vroeg haar wat er gebeurd was. Ze zei dat ze een koerier was en dat ze het jongetje op zijn eentje had zien rondlopen."

De man liet de koerier en het kind binnen. "Hij droeg geen schoenen of jas. Ik legde een jas en een deken op hem en zette een tekenfilm op om hem gerust te stellen. Daarna belde ik de hulpdiensten. Kort daarna nam de politie de jongen mee."

Bij het kinderdagverblijf reageren ze geschokt op de gebeurtenissen. "Iedereen is er kapot van. Zoiets is nog nooit gebeurd. We gaan aanpassingen uitvoeren zodat dit nooit meer kan voorvallen."