Dagje uit eindigt in drama: Peuter verdrinkt voor de ogen van zijn neef

door: STS
Greyson Birch
Afbeelding bron: Hampshire Police

Een jongetje van twee jaar is om het leven gekomen. Het kind verdronk nadat hij in een meer viel.

De 18-jarige neef van de kleine Greyson paste op het kind. De twee bevonden zich bij een meer in Swanwick (VK) om er naar de eenden te kijken.

Toen de tiener zich even had afgezonderd om een plasje te doen, hoorde hij een plons. Hij haastte zich naar de kleuter, die in het water was gevallen, aan het spartelen was en blauw werd. Hij verwittigde de hulpdiensten en zijn tante, de moeder van het kind.

Omdat hij niet kon zwemmen, ging de jongen op de steiger liggen en probeerde hij het kind te bereiken door een arm uit te steken.

De peuter werd uiteindelijk door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed daar ten gevolge van een zuurstoftekort in de hersenen.

Pijnlijk is dat toen de brandweer arriveerde, er vastgesteld werd dat het water maar tot op heup- of borsthoogte kwam. De tiener verklaarde aan de politie dat hij zeker in het water was gesprongen indien hij dit geweten had. Volgens hem was het water echter te troebel om de diepte goed te kunnen inschatten.

Het onderzoek naar de dood van het kind is nu afgerond. De neef wordt niet aangeklaagd omdat er niet voldoende bewijs is dat hij de peuter opzettelijk heeft verwaarloosd.

De lijkschouwer klasseerde de dood van de kleine Greyson als een ongeluk. "Dit is duidelijk een extreem trieste zaak. Elke zaak met een jong kind is een tragedie - zeker voor de ouders", vertelde ze aan The Sun.

"Het overlijden had voorkomen kunnen worden - als de neef hem niet mee had genomen naar het water en hem niet uit het oog had verloren. Het is gewoon tragisch."

Download nu de gratis app van Redactie24