Slecht nieuws voor ouders van vermiste Emile (2)

door: STS
Emile
Afbeelding bron: Twitter.com/Gendarmerie

De ouders van de kleine Emile, de peuter die vermist is in het Franse Le Vernet, hebben slecht nieuws gekregen. Maandag in de late namiddag werd de allerlaatste zoektocht gehouden, zonder resultaat.

Het jongetje verdween op 8 juli rond 17.15 uur uit de tuin van zijn grootouders en is sindsdien spoorloos. Dagenlang werd er met man en macht gezocht, maar de acties leverden niets op.

Indien de jongen verdwaald is geraakt in de bossen, is de kans dat hij nog leeft onbestaande, zeggen experten. Zoveel dagen zonder eten of drinken, terwijl er in het gebied een hittegolf heerst, kan zo'n klein kind niet overleven.

Maandagnamiddag werd er door meer dan 50 agenten voor het laatst gezocht naar sporen van de jongen, maar opnieuw zonder resultaat. Daarmee worden de zoekacties beëindigd. Ongetwijfeld een mokerslag voor de familieleden van de kleine Emile.

Dit wil niet zeggen dat het onderzoek wordt stopgezet. "Er werd een nationale onderzoekscel geopend, die de onderzoekers zal ondersteunen bij het analyseren van de verzamelde informatie tijdens de zoekacties", weet VRTNWS.

"Ook de telefoongegevens van de familieleden worden daarbij bestudeerd. Op die manier hoopt men om nieuwe aanwijzingen te vinden."

Een mogelijke piste is dat het jongetje het slachtoffer van een aanrijding werd en dat de bestuurder het lichaam meenam om het te verbergen.