25-jarige vrouw denkt dat ze te dik is, maar dokter doet verschrikkelijke ontdekking

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Een jonge vrouw uit Rotterdam had af en toe wat buikklachten. Als ze naar zichzelf keek dacht ze dat ze wat verkeerd gegeten had of te dik was.

25 jaar is Aimee. Ze sukkelde al een jaar met buikklachten, maar dacht vaak dat ze iets verkeerds gegeten had. Of al ze naar zichzelf keek, dacht ze gewoon dat ze wat moest afvallen om dat buikje weg te krijgen.

Tot ze een jaar later toch naar de dokter gaat en blijkt met een teratoom te zitten. De tumor die uiteindelijk verwijderd werd woog meer dan een kilogram. “Was ik maar eerder naar de huisarts gegaan”, vertelt ze aan Algemeen Dagblad.

“Het is bijna niet te faciliteren, maar er zou voor iedereen een standaard jaarlijkse medische controle moeten zijn, zodat we dit soort ziektes beter kunnen bestrijden”, doet ze een oproep naar iedereen om niet te lang te wachten als je bepaalde klachten hebt.

Ze heeft een vorm van kiemcelkanker, een kwaadaardige tumor in de geslachtsorganen, met uitzaaiingen op het buikvlies. Er zijn ook verdikte lymfeklieren in buik en bij het hart gevonden, plus een tumor in de andere eierstok.

Crowdfunding

Tien jaar geleden doneerde ze nog haar eigen blonde lokken voor mensen met kanker, maar nu heeft ze zelf een pruik nodig. Omdat de verzekering amper een paar honderd euro voorziet, terwijl een pruik tussen de 3.000 tot 4.000 euro kost startte haar moeder een crowdfunding op.

Ook de ziekenhuiskosten swingen de pan uit. “Ik houd er niet van om hulp te vragen, maar ook artsen zeggen dat ik alles moet aannemen”, gaat ze verder. “Mensen die ook kanker hebben gehad, sturen mij berichtjes vol tips. Waar ik bijvoorbeeld het beste een pruik kan halen. Het is fijn dat als ik na de chemo een pruik draag, niet iedereen kan zien dat ik ziek ben.”

Of ze ooit volledig zal herstellen is op dit moment niet geweten, al zat ze zelf met één belangrijke vraag. “Ik wilde weten of ik kinderen kon krijgen, maar dat is het laatste waar ik mij volgens hen druk om moest maken. Dat deed wel pijn.”