Bepaalde behandelingen volgend jaar duurder: "21% btw er bovenop"

door: STS
geld schulden begroting
Afbeelding bron: Pixabay

Volgend jaar zal er voor behandelingen bij artsen, tandartsen, diëtisten en kinesisten 21% btw aangerekend worden. Maar over welke behandelingen het precies gaat, heerst nog veel onduidelijkheid.

"Het gaat over niet-therapeutische behandelingen. De overgrote meerderheid van onze behandelingen hebben een therapeutisch doel", zei de woordvoerder van het Verbond der Vlaamse Tandartsen op Radio 1.

"De grote vraag is: wat zullen de parameters zijn, wat zullen de objectieve criteria zijn waarop beslist zal worden. En wie zal daarover beslissen?"

Tand kwijt

"Daar kan nogal wat discussie over zijn. Stel: je bent een tand kwijtgeraakt in het zichtbare deel van de mond. Die behandeling, is dat met een therapeutisch doel, of met een esthetisch doel?"

"Voor de patiënten heeft dat een groot belang. Wanneer er bij een behandeling 21% btw bijkomt, is dat toch een beslissing die vooraf gekend moet zijn. Of moet er een mechanisme komen waarbij dat achteraf verrekend wordt?"

"Dat zijn allemaal zaken die nog besproken moeten worden en we zijn wel ongelukkig dat daar geen enkel overleg over geweest is."