Betalen in het buitenland: Hou rekening met belangrijk verschil tussen bankkaart en kredietkaart

door: STS
bancontact
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Wie naar een land buiten de Eurozone reist, moet met enkele zaken rekening houden wat betreft betalen. Xavier Taveirne zette alles op een rijtje in het consumentenprogramma 'De markt' op VRT Canvas.

"Je kan geld bestellen bij de bank. Je gaat naar de bank en zegt hoeveel Amerikaanse dollars of ponden of yen je wil. Dat zal alleen maar lukken met valuta die bekend zijn, van grote landen zoals de VS, het VK of Japan", klonk het.

Maar wat als je bijvoorbeeld naar Tanzania gaat? "Het zal even duren voor je bank aan die plaatselijke munt geraakt, als die er al aan geraakt."

"Als dat dan niet lukt en je naar dat land gaat is het zo dat als je daar geld gaat afhalen met je gewone debetkaart - als dat al lukt - je daar geld voor moet betalen: 50 cent per transactie."

Betalen met kredietkaart op vakantie

"Maar in landen buiten de Eurozone is het wel zo dat als je met je kredietkaart geld gaat afhalen, dat vaak aan een vaste prijs is. 2 euro per transactie, 3 euro per transactie. En dan maakt het niet uit hoeveel geld je afhaalt."

"Dus als je in een land buiten de Eurozone geld uit de muur wil gaan halen, denk dan goed na: hoeveel geld heb ik nodig voor de komende weken? Doe het in één keer, dan betaal je maar één keer die transactiekost."

Volg Redactie24 nu op Instagram