Dit is zuur: "Nu zullen de thuisblijvers het werk van de vakantiegangers moeten overnemen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen), is voorstander van de strengere regels die het Overlegcomité heeft afgekondigd in verband met reizen, maar vindt dat ze wel laat zijn aangekondigd.

"Ik steun de strengere regels ten volle, omdat anders veel werknemers zullen terugkeren van vakantie, gaan werken en het virus misschien zullen importeren in de bedrijfswereld", klonk het op Radio 1.

"Het valt wel te betreuren dat het zo laat is duidelijk geworden wat de nieuwe regels zijn. Het betekent dat er volgende week heel wat werkplanningen zullen moeten aangepast worden. Het zal puzzelen zijn", merkte Timmermans op.

"Het is heel triest, want andere collega's die niet op vakantie zijn gegaan, zullen nu het werk van de vakantiegangers moeten overnemen. Er moet gekeken worden of bedrijven in dat geval beroep kunnen doen op tijdelijke werkloosheid door corona. Dat zal niet voor iedereen zo zijn, want er zullen sommige mensen zijn die tijdens hun quarantaine van thuis uit zullen kunnen werken."