"Doet denken aan coronapandemie": Verontrustend nieuws uit China

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er is een stijgend aantal aandoeningen van de luchtwegen en gerapporteerde clusters van longontsteking bij kinderen in China. De Wereldgezondheidsorganisatie zegt een officieel verzoek voor gedetailleerde informatie te hebben ingediend bij het land.

Meer en meer kinderen belanden de jongste tijd in het ziekenhuis in het noorden van China, met problemen aan de luchtwegen en de longen.

"Lange wachtrijen, mondmaskers, beademingstoestellen... In ziekenhuizen in het noorden van China doen deze taferelen terugdenken aan de COVID-pandemie", klonk het op VRT 1

"Het is duidelijk dat de ziekenhuizen in het noorden van China moeite hebben om de toestroom van jonge patiënten aan te kunnen", zei correspondente Leen Vervaeke.

"Ik denk dat men nu heel proactief wil kijken om dergelijke situaties (zoals bij een pandemie, red.) te vermijden, en indien er een pandemie zou komen, die vóór te zijn", zei professor Steven Callens, infectioloog aan het UZ Gent.

"Maar voor alle duidelijkheid: nu zijn het de normale respiratoire virussen en bacteriën die circuleren in China. Er is geen enkele indicatie dat er iets nieuws aan het ontstaan is."