"Er zal genoeg elektriciteit zijn, maar niemand zal het nog kunnen betalen"

door: STS
energiefactuur
Afbeelding bron: Shutterstock.com

De sluiting van de kerncentrales zorgt voor heel wat hoofdbrekens. Zullen de gascentrales er wel komen, nu er al veel vergunningen geweigerd zijn?

Zal de stroomvoorziening wel gewaarborgd kunnen blijven in de toekomst, zeker wanneer er meer elektrische wagens zullen moeten opgeladen worden?

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Denk jij dat we in 2025 nog voldoende elektriciteit gaan hebben in ons land?"

"Nee, er zal niet genoeg zijn en we verbruiken meer en meer. Lach maar, tot het zover is en je daar staat in de kou en geen enkel elektrisch toestel werkt nog", stelt Alain.

"Wel genoeg elektriciteit, maar niemand gaat het nog kunnen betalen", vreest Kristel.

"Als ze al eens beginnen met in de winkels en in andere zaken 's nachts de lichten te doven, misschien scheelt dat al wat", schrijft Anja.

"Ik heb nog veel kaarsen in voorraad. Ik zal ze misschien nog nodig hebben", vreest Betty.

"Meer dan genoeg. Momenteel is de regering bezig met paniek te zaaien, om zo de prijzen te kunnen verhogen", denkt Jos.

"Waarschijnlijk wel, maar dat gaat de kleine verdiener aan de bedelstaf brengen", zegt Gerard.

"Als ze zo verder blijven doen, maakt dat toch niets meer uit. Want dan kunnen we dat al lang niet meer betalen", stelt Zamyla.

"Ik heb mijn fiets al op rollen gemonteerd. Wanneer ik mijn dagelijkse training doe, wek ik elektriciteit op. Een mens kan zich maar best voorzien tegen donkere dagen", laat Gery weten.