Frank Deboosere doet iedereen schrikken: “Brief met kogel gekregen en dreigement”

door: PMN
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere (65) zien we niet meer op televisie. Hij was jarenlang weerman bij de VRT. Vorig jaar werd hij door de zender met verplicht pensioen gestuurd.
 

Frank Deboosere probeert het weerbericht altijd zo juist mogelijk te voorspellen. Al blijft dat nog steeds erg moeilijk. Bovendien zijn de mensen in ons land heel gevoelig geworden voor slecht weer.

Frank herinnert zich nog dat hij een cadeautje kreeg van een groep Chirojongens. Ze kwamen bij hem aanbellen. “Ik kreeg een fles appeljenever”, zegt de weerman in Het Laatste Nieuws. “Ze deden dat als dank voor de tien zonnige dagen tijdens hun zomerkamp.”

Frank Deboosere heeft brief met kogel en dreigement gekregen

Maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Dat heeft Frank ook al mogen ondervinden. “Via de sociale media wordt sneller op de man gespeeld”, bedenkt hij zich. “Daar moet je gewoon tegen kunnen.”

Al gaat het bij momenten wel te ver. “Eén keer heb ik eens een brief met een kogel gekregen met een dreigement erbij. Gewoon omdat ik slecht weer voorspeld had. De brief is overgemaakt aan het parket en uiteindelijk zonder gevolg geklasseerd.”