Iedereen is het beu en zegt hetzelfde: "Regering móét dit nu doen"

door: STS
regering De Croo - Vivaldi
Afbeelding bron: Photonews

De hoge energieprijzen zorgen bij veel mensen voor financiële problemen. Steeds meer politieke partijen leggen voorstellen op tafel om hier iets aan te doen.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Welke maatregel vind jij dat er genomen moet worden tegen de hoge energieprijzen?"

"Liefst één die onmiddellijk in werking treedt, met al dat gepalaver daarover verdorie. Schaam u, regering", schrijft Gerda.

"Stoppen met accijnzen te innen. De overheid gaat al met genoeg geld aan de haal en gooit het vervolgens door ramen en deuren uit", zegt Tommy.

"De btw omlaag en alle prijzen nu bevriezen. Leveranciers onder druk zetten om explosieve winsten te delen met hun klanten", stelt Daniël voor.

"Duidelijkere facturen, waar het verbruik op staat, zodat je dat zelf kan controleren. Nu maken ze de facturen zo ingewikkeld dat de gewone mens er niet meer aan uit kan komen. En wanneer gaan ze hier zelf voor energie zorgen, in plaats van afhankelijk te zijn van grote leveranciers zoals de Russen?", schrijft Barbara.

"Ofwel accijnzen afschaffen, ofwel btw afschaffen, maar minstens één van beide", zegt Marianne.

"Zoals in andere Europese landen: een stop bij een bepaalde prijs en op zijn minst naar 6% btw, en snel. Wat in onze buurlanden kan, kan bij ons toch ook", vindt Chris.

"Besparen op de nachtverlichting van kantoren en winkels", stelt Paul voor.

"De btw verlagen mag niet van Europa, waarom dan de accijnzen niet verlagen? Er wordt tweemaal belasting geheven op brandstof", stelt Raoul.

"Alle korte verplaatsingen met de fiets doen en niet meer met de auto", raadt Rene aan.

"Massaal de oliebeurzen killen met een overaanbod aan gas en ruwe olie. De olieproducerende landen moeten het Russische aanbod uit de OPEC halen en zelf de waarde bepalen. Ze creëren zelf schaarste om de prijzen hoog te houden, maar binnenkort hebben ze niets meer over", schrijft Peter.