Interessant tarief: "Soms word je zelfs betaald om stroom te verbruiken"

door: STS
Elektriciteit - stopcontact - stekkerdoos
Afbeelding bron: Pixabay

Engie lanceert een interessante nieuwe tariefformule voor elektriciteit. De energieproducent pakt uit met een formule waarbij consumenten per uur een andere prijs betalen.

Het dynamische tarief is gericht op particulieren die heel intensief met hun energieverbruik bezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen die een elektrische wagen hebben en die thuis willen opladen.

"Dit is ontwikkeld voor mensen die een digitale meter hebben, dat is een absolute voorwaarde, en die een groot verbruik hebben. Ze kunnen hun verbruik dan bewust gaan plannen", zei de woordvoerster van Engie op VTM.

Besparen

Het tarief is pas voordelig voor wie jaarlijks gemiddeld 7.000 kWh aan stroom verbruikt. "Zij kunnen op jaarbasis wel 15% besparen op hun elektriciteitsfactuur."

Opmerkelijk: sommige mensen kunnen zelfs betaald worden om stroom te verbruiken. "Het is uitzonderlijk. Maar op een feestdag is er bijvoorbeeld weinig verbruik. Wanneer het dan mooi en winderig weer is er veel zonne-energie en windenergie wordt opgewekt, kan het gebeuren dat de prijzen diep zakken, tot zelfs onder nul. Dan gaan we als leverancier mensen betalen om elektriciteit te verbruiken."