Moeder van vermiste Belgische toerist doet oproep: "Sprankeltje hoop, je weet maar nooit"

door: STS
Wouter Proost
Afbeelding bron: Facebook Lief Meeus

De moeder van een Belgische toerist die op reis in Frankrijk verdween, heeft een oproep geplaatst op Facebook.

Wouter Proost uit Heverlee verdween in augustus vorig jaar toen hij op vakantie was in de Franse Alpen. Hij ging vijf dagen lang een solotocht maken en zou onbereikbaar zijn. Maar ook daarna bleef het stil.

"Onze zoon Wouter is sinds augustus 2021 vermist tijdens een trekking in de Hoge alpen, Alpes-Maritimes, Mercantour", schrijft zijn moeder op Facebook.

"Ons laatste contact was vanuit Isola en hij zou van daaruit naar Barcelonette trekken. Sindsdien hebben we niets meer van hem vernomen."

De PGHM 06, secours en Montagne, hebben al het mogelijke gedaan om hem op te sporen. Helaas zonder succes. Omwille van sneeuw zijn ze gestopt met de opsporingen en hopen ze dat door de stroming van het smeltwater in de zomer zijn lichaam of tent zou meegesleurd worden en er zo een kans bestaat dat ze Wouter nog vinden."

Oproep

"Nu het weer beter wordt en er weer meer mensen op trekking gaan, vragen we hen om uit te kijken", luidt haar oproep.

"Aan de hikers die naar deze streek gaan, en zowel de GR's als de minder betreden paden volgen, vraag ik jullie, indien jullie iets verdachts zien, bijvoorbeeld een tent, slaapzak, rugzak, bril... de plaatselijke PGHM hiervan op de hoogte te brengen. Je weet maar nooit."

"Er blijft steeds een sprankeltje hoop dat we nog iets van hem zouden terugvinden."