Ouders vrezen: "Niet veel mensen gaan dat nog kunnen doen voor hun kinderen"

door: STS
Ouders - gezin
Afbeelding bron: Pixabay

Huisje, tuintje, boompje: iedereen wil het wel, maar het is niet voor iedereen zomaar weggelegd. De huizenprijzen swingen immers de pan uit.

Vele jonge koppels en alleenstaanden zijn daardoor financieel niet bij machte om een woning te kopen. Vaak moeten de ouders bijspringen. Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Ga jij je kinderen financieel helpen wanneer ze een huis willen kopen?"

"Echt wel. Ik heb maar één kind en ik help hem zoveel ik kan en hij is me zeer dankbaar. Ik weet ook dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is", schrijft Tamara.

"Ik heb sinds de geboorte van mijn dochter gespaard; elke maand zette ik 50 euro op een rekening. Ik was acht jaar lang alleenstaande moeder. Het was en is niet gemakkelijk, maar ik doe het toch", laat Annelies weten.

"Is het niet wat ver gekomen dat de ouders hun kinderen financieel moéten bijstaan om een eigen woonst te kunnen kopen?", vraagt Tommy zich af.

"Wij zijn gewone werkmensen en hebben altijd onze kinderen op de voorgrond geplaatst tegenover het verdienen van geld. En toch hebben we onze kinderen kunnen helpen bij het kopen van een huis", stelt Linda.

"Ik denk dat in de meeste gevallen ouders hun kinderen helpen, áls ze de middelen hebben. Maar laat het nu net zo zijn dat de meesten die middelen niet hebben", stelt Saar.

"Dat hebben we gedaan en nu kijkt ze niet meer om naar haar vader en moeder. Dat is onze dank", laat Nadine weten.

"Dat ze er eerst zelf voor werken. Altijd maar die jongeren verwennen door te geven...", schrijft Wesley.

"De dag van vandaag gaan niet veel mensen dat nog kunnen, met die crisis. De regering heeft ons leeggemolken, en om te sparen moet je tegenwoordig een hoge piet zijn", stelt Filip.

"Kinderen hebben er niet om gevraagd om hier te zijn. Wij, de ouders, willen kinderen. Kan je je kinderen niet financieel ondersteunen en hen een mooie toekomst bezorgen, begin dan niet aan kinderen", vindt Anita.